实考真题 2010年阅读理解 (TEXT A)
What is the nature of the scientific attitude, the attitude of the man or woman who studies and applies physics, chemistry, geology, engineering, medical or any other science? We all know that science plays an important role in the societies in which we live. Many people believe, however, that our progress depends on two different aspects of science. The first of these is the application of the machines and products that scientists and technologists develop. New drugs, faster and safer means of transport, new systems of applied knowledge are some examples of this aspect of science.
81. Many people believe that science helps society to progress through ______.
A. applied knowledge
B. more than one aspect
C. technology only
D. the use of machines
解析：答案B。细节类。第一段第四行“Many people believe, however, that our progress depends on
two different aspects of science.”社会的进步依靠于科学的两个不同方面。所以选B。
实考真题 2005年阅读理解 (TEXT C)
For many, the enjoyment of music does not remain at a standstill. We feel that we can get more satisfaction from the musical experience. We want to make closer contact with music in order to learn more of its nature; thus we can range more broadly and freely in the areas of musical style , form, and expression. This book explores ways of achieving these objectives.
It deals, of course, with the techniques of music, but only in order to show how technique is directed toward expressive aims in music and toward the listener’s musical experience. In this way, we may get an idea of the composer’s intentions, for indeed, the composer uses every musical device for its power to communicate and for its contribution to the musical experience.
91. We can infer from the second paragraph that the book from which this excerpt is taken is mainly meant for ______.
A. listeners. B. composers. C. musicians. D. directors.
解析：答案A。细节类。第五行 “This book explores ways of achieving these objectives.” these objectives 所指为the enjoyment of music。这是音乐听众（listeners）的做法，而不是composers, musicians或者directors。